Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletne trgovine Devon, STOR, Dorian Savić s.p., Gozdna ulica 5E, Spodnje Hoče, 2311 Hoče so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1).

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Z oddajo naročila za nakup izbranih artiklov na našem spletnem mestu se strinjate s splošnimi pogoji sodelovanja in nakupa.

Pogoji nakupa na spletnem mestu www.devon.si

Kupec potrjuje, da je seznanjen s celotnim besedilom Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine na spletnem mestu www.devon.si (v nadaljevanju: Pogoji) in se z njimi strinja.

Spletno prodajo na www.devon.si izvaja podjetje STOR, Dorian Savić s.p., Gozdna ulica 5E, Spodnje Hoče, 2311 Hoče

Naročanje

Spletni nakup v spletni trgovini devon.si se lahko opravi kot gost katerega podatki se beležijo v našo bazo opravljenih nakupov. V obeh primerih se v našo bazo beležijo podatki uporabnikovega opravljenega nakupa. Varovanje osebnih podatkov je opisano v nadaljevanju pod posebno točko.

Ob pregledovanju ponudbe ob izbranih artiklih uporabnik izbere možnost “Dodaj v košarico”. Izbrani artikli so zbrani v košarici (ikona desno zgoraj), ki jo lahko uporabnik kadarkoli preveri in v njej uredi artikle (spremeni količino in/ali jih odstrani s seznama). Uporabnik postopek naročila nadaljuje s klikom na gumb ”Na blagajno”, kjer pregleda seznam izbranih izdelkov. Na blagajni uporabnik opravi celoten nakup:

Z uporabnikovo potrditvijo in izvedbo naročila podjetje STOR, Dorian Savić s.p. pošlje elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila.

Pred potrditvijo STOR, Dorian Savić s.p. naročilo pregleda in si pridržuje pravico do zavrnitve v primeru, da artikla ni več na zalogi ali očitno napačnih cen, ki lahko nastanejo v primeru napak pri avtomatiziranih prenosih, o čemer bo kupec obveščen v najkrajšem možnem času. V primeru nejasnosti, preverjanja podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave lahko podjetje pokliče kupca na njegovo telefonsko številko, ki jo je vnesel v košarici.

Kupoprodajna pogodba med STOR, Dorian Savić s.p. in kupcem je sklenjena v trenutku, ko prodajalec potrdi naročilo. Od tega trenutka dalje so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za podjetje STOR, Dorian Savić s.p. kot za kupca. Kot kupec velja oseba s podatki, ki so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče. Z oddajo naročila kupec jamči za točnost podatkov in hkrati potrjuje pogoje poslovanja ter jih nepreklicno in izključno priznava in sprejema kot sestavni del njegovega naročila.

Potrjeno naročilo se v elektronski obliki nahaja na sedežu podjetja STOR, Dorian Savić s.p., Gozdna ulica 5E, Spodnje Hoče, 2311 Hoče.

Kupec lahko pridobi kopijo naročila z zahtevo po elektronski pošti na e-naslov info@devon.si

Stroški, povezani z uporabo komunikacijskega sredstva pri naročanju se ne razlikujejo od osnovne tarife.

Stvarne napake, reklamacije, servis in garancija

V skladu z ZVPot podjetje STOR, Dorian Savić s.p. nosi odgovornost za stvarne napake na blagu.

Kupec mora podjetje STOR, Dorian Savić s.p. o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti v roku dveh dni od odkritja napake in hkrati omogočiti pregled blaga. STOR, Dorian Savić s.p. ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo po poteku z zakonom določenega roka od prevzema blaga.

Pravico do uveljavljanja stvarne napake na blagu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

V podjetju STOR, Dorian Savić s.p. se zavedamo pomembnosti reklamacij, zato se trudimo, da jih rešimo v najkrajšem možnem času, v obojestransko zadovoljstvo in v skladu z zakonsko veljavnimi določili.

Reklamacijo (vračilo napačnega, nepopolnega ali poškodovanega blaga) javite preko e-pošte info@devon.si

Potrošnik mora nato blago vrniti podjetju v najkasneje 10-ih dneh po pisnem sporočilu o odstopu potrošnika od nakupa, s tem da sam krije neposredne stroške vračila. Izdelki morajo biti nerabljeni in nepoškodovani. Priložena mora biti kopija naročila. Stroške vračila blaga krije kupec. Ponudnik vrne celotno kupnino (kupnina s stroški dostave) takoj, ko je mogoče, najkasneje pa v 20-ih dneh po prejemu sporočila o odstopu potrošnika od nakupa.

Cene

Vse cene so prikazane v EUR in vključujejo DDV, ki je jasno naveden na končnem obračunu. Cene in ostale ugodnosti (popusti…) veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Navedene cene veljajo le za nakup preko spletne trgovine www.devon.si in za spodaj navedene načine plačila pod navedenimi pogoji.

STOR, Dorian Savić s.p. si pridržuje pravico do dnevnih sprememb cen asortimana brez predhodnega obvestila.

V primeru, da je podatek o ceni napačen oz. da se cena spremeni med obdelavo naročila, STOR, Dorian Savić s.p. kupcu omogoči odstop od nakupa.

Način plačila

V spletni trgovini www.devon.si so na voljo naslednji načini plačila:

  • po povzetju (kupec plača stroške plačila po povzetju),
  • po predračunu** – po nakupu na vpisan e-naslov prejmete podatke za plačilo, na podlagi katerih izvedete plačilo,
  • s plačilno oziroma kreditno kartico.

Pri plačilu s kreditno kartico preko spleta nas v primeru preklica naročila ali spremembe načina plačila s strani uporabnika obvestite na info@devon.si za kreditiranje kartice ali vračila kupnine.

**Po prejemu plačila po ponudbi/predračunu gre naročilo naprej v proces obdelave.

Pri izbranem plačilu »po predračunu« boste v svoj elektronski predal prejeli podatke za izvedbo plačila: znesek plačila, transakcijski račun, referenco oz. sklic in namen plačila. V tem primeru boste naročeno blago plačali s splošnim plačilnim nalogom UPN (obrazec) na banki, pošti ali preko svoje spletne banke. Po opravljenem plačilu nam lahko zaradi hitrejše obravnave naročila na e-naslov info@devon.si pošljete potrdilo o plačilu. Prejeti predračun je potrebno poravnati najkasneje v 3 delovnih dneh, v nasprotnem bo STOR, Dorian Savić s.p. naročilo preklical.

Plačilo na TRR podjetja STOR, Dorian Savić s.p. se uredi na podlagi podatkov, ki jih uporabnik prejme v primeru izbire plačila Po predračunu.

Dostava in prevzem

Naročeno blago, ki je na zalogi, bomo v dostavo oddali v največ 3 delovnih dneh po prejetju naročila oz. po prejetem plačilu v primeru izdelave predračuna, če ni drugače označeno. Zaradi praznikov ali vikendov se lahko čas pošiljanja podaljša, zato prosimo za razumevanje. Če naročenega blaga trenutno ni na zalogi, vas bomo obvestili po elektronski pošti ali telefonu.

Dostava se izvaja v sodelovanju s Pošto Slovenije ali drugim pogodbenim dostavljavcem. Če vas v času dostave ni doma, lahko naročene artikle prevzamete v skladu s pravili dostavne službe.

Stroški dostave, račun

Stroške pakiranja in dostave plača kupec. Strošek se izračuna glede na veljaven cenik in maso pošiljke. Strošek pošiljanja bo izračunan in ločeno prikazan pred oddajo naročila. DDV je vključen v ceno dostave.

Stroški pakiranja in dostave se obračunajo že pri nakupu v spletni trgovini www.devon.si

Kupec prejme blago dostavljeno na naslov v skladu s pravili dostavne službe.

Ob prejemu dostavljenega blaga bo kupec prejel tudi originalni račun z vsemi podatki in v skladu s pogoji prodaje, objavljenimi na tej strani in potrjenimi ob oddaji naročila.

STOR, Dorian Savić s.p. po odpremi naročenih artiklov pošlje kupcu tudi račun in sicer v elektronskem formatu na e-naslov kupca, ali ga priloži k poslani pošiljki.

V primeru osebnega prevzema na prevzemnem mestu prejme kupec natisnjen račun za nakupljene artikle ob njihovem prevzemu.

Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom.

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila, ker kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov s strani Devon.si ne bo upošteval.

Odstop od pogodbe

Potrošnik ima pravico, da brez navedbe razlogov v 14 dneh od prevzema blaga odstopi od pogodbe in v tem času pošlje pisno obvestilo o odstopu (navedeno velja izključno za fizične osebe, ki pridobijo artikel za namene izven svoje pridobitne dejavnosti).

Za uveljavitev pravice do odstopa mora potrošnik z nedvoumno izjavo obvestiti podjetje STOR, Dorian Savić s.p. , Gozdna ulica 5E, Spodnje Hoče, 2311 Hoče, e-pošta info@devon.si, o svoji odločitvi o odstopu od te pogodbe/pisno po pošti, telefaksu ali elektronski pošti). V ta namen lahko potrošnik uporabi vzorec-odstopni obrazec, ki mu je na voljo na povpraševanje po e-pošti.

V primeru odstopa od pogodbe nosi potrošnik neposredne stroške vračila blaga.

Če je potrošnik blago že prejel in od pogodbe odstopa, mora blago vrniti podjetju STOR, Dorian Savić s.p. čimprej oz. najkasneje v roku 14 dni od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). Blago mora kupec vrniti nepoškodovano, v nespremenjeni količini in v originalni, nepoškodovani embalaži, skupaj z vso pripadajočo dokumentacijo in kopijo originalnega računa.

Podjetje vrne kupnino v 14 dneh od prejema obvestila o odstopu. Podjetje ima pravico zadržati vračilo prejete kupnine do prevzema vrnjenega blaga oziroma dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj.

Pravico do vračila kupnine v primeru uveljavljanja garancije in stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

Pritožbe in spori

STOR, Dorian Savić s.p. spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in si bo po svojih najboljših močeh prizadeval zagotavljati učinkoviti sistem obravnavanja pritožb.

V primeru težav se kupec lahko poveže s podjetjem STOR, Dorian Savić s.p. po elektronski pošti na info@devon.si

Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

STOR, Dorian Savić s.p. bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in sporočila kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga obveščal o poteku postopka.

Morebitne spore, ki bi nastali z uporabo spletne trgovine www.devon.si med kupcem in STOR, Dorian Savić s.p., bosta stranki prvenstveno reševali sporazumno. V kolikor to ne bo mogoče, je za reševanje sporov pristojno stvarno pristojno sodišče v Mariboru.

STOR, Dorian Savić s.p. ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Varovanje osebnih podatkov

S sklenitvijo pogodbe o nakupu soglašate, da vaše osebne podatke shranimo in jih uporabljamo izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov, obveščanja o novostih) in ostalo potrebno komunikacijo.

STOR, Dorian Savić s.p. se obvezuje, da bo z vsemi pridobljenimi osebnimi podatki ravnalo v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ustrezna zaščita pred izgubo, uničenjem, ponarejanjem, manipuliranjem in neavtoriziranim dostopom ali odkritjem s strani tretjih oseb). Kljub ustreznim tehničnim in organizacijskim postopkom za zavarovanje podatkov, ki jih zbiramo, STOR, Dorian Savić s.p. ne more izključiti morebitne zlorabe podatkov, saj je internet navkljub varnostnim ukrepom in varnostnim komunikacijskim protokolom nepredvidljiv medij.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi sam uporabnik, s tem, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter za ustrezno originalno opremo svojega računalnika, ki je posodobljena in protivirusno zaščitena.

Za potrebe poslovanja STOR, Dorian Savić s.p. zbira naslednje uporabnikove podatke: ime in priimek, naslov in kraj bivanja, naslov elektronske pošte, kontaktno telefonsko številko ter ostale podatke, ki jih uporabniki vnesejo v obrazce na spletnem mestu www.devon.si ne odgovarja za točnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki.

O piškotkih in njihovi uporabi

Spremenjeni Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; v nadaljevanju ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013, je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika. Piškotki niso nič novega, zakon je posegel zgolj v način obveščanja in soglasja uporabnikov spletne strani glede njihove uporabe.

Osnovni podatki o ponudniku storitev spletne trgovine:

Naziv: STOR, Dorian Savić s.p.

Naslov: Gozdna ulica 5E, Spodnje Hoče, 2311 Hoče

Spletna stran: www.devon.si

E-pošta: info@devon.si

Telefon: 031 771 178

Pritožbe in spori: info@devon.si

Trgovina: www.devon.si

Identifikacijska številka za DDV: SI30864526

Matična številka: 3353699000

Transakcijski račun: SI56 0468 2011 4448 930

STOR, Dorian Savić s.p. si pridržuje pravico do sprememb pogojev poslovanja spletne trgovine devon.si kadarkoli, kakorkoli in brez predhodnega opozorila.

Piškotki

Varovanje zasebnosti

1. STOR, Dorian Savić s.p. spoštuje vašo zasebnost in se zavezuje, da bo osebne podatke, pridobljene preko spletnega informacijskega sistema, skrbno varovala in jih brez vaše privolitve ne bo posredovala tretji osebi oziroma jih uporabila v druge namene. Ker obstajajo v spletnem informacijskem sistemu določene povezave na druge, zunanje spletne strani, ki niso vezane na spletne strani podjetja STOR, Dorian Savić s.p. , ne prevzemamo nobene odgovornosti za zaščito podatkov na teh spletnih straneh.

Piškotki (angl. Cookies)

2. Piškotki so informacija o vašem obisku spletnih strani. Na vaš računalnik ali mobilno napravo se ob obisku spletne strani namesti piškotek (datoteka z informacijami), ki na eni strani poskrbi za enostavnost in hitrost, vendar pa po drugi strani predstavlja tudi vdiranje v zasebnost oziroma možnost kasnejšega usmerjenega oglaševanja. 

Vsebina piškotka

3. V piškotku so osnovni podatki o vašem obisku določene spletne strani. Najprej je zapisano ime vašega računalnika oziroma vaše ime ter ime obiskane spletne strani. Vsebina piškotka se shrani na vašem računalniku v posebnem direktoriju. Z dvakratnim klikom na datoteko dobite podrobnejše informacije o obiskani spletni strani, datumu in uri obiska. Vsi ti podatki so shranjeni tudi pri upravljavcu spletne strani, ki ste jo obiskali. Na ta način se lahko izve marsikaj o strojni opremi vašega računalnika in uporabi interneta.

4. Piškotke lahko z določenimi nastavitvami brišemo, izključujemo oziroma jih pogojno uporabljamo. V osnovi so brskalniki nastavljeni tako, da piškotke sprejemajo, zavračajo pa nastavljanje piškotkov, ki ne izvirajo s področja zapisanega v naslovni vrstici. 

5. STOR, Dorian Savić s.p. se zavezuje, da bo po svojih najboljših močeh varovala podatke in zasebnost obiskovalcev spletnih strani. Da bi preprečili nepooblaščen dostop do pridobljenih podatkov ali njihovo razkritje, ohranili natančnost osebnih podatkov in zagotovili njihovo ustrezno uporabo, uporabljamo ustrezne tehnične in organizacijske postopke za zavarovanje podatkov, ki jih zbiramo.

Piškotki, ki jih uporablja spletna stran http://www. devon.si/

1. Sistemski piškotki

Ime piškotkaNamen uporabeČas veljavePodjetje
cookieconsent_statusHrani informacijo o tem ali ste piškotke dovolili ali ne1 letoStor, Dorian Savić s.p.
october_sessionHrani informacijo o trenutni seji (košarica ipd)do konca sejeStor, Dorian Savić s.p.

Sistemski piškotki so del platforme, ki jo uporabljamo in se bodo naložili v vsakem primeru.

2. Analitični piškotki

Ime piškotkaNamen uporabeČas veljavePodjetje
_gaGoogle Analytics
(statistika ogledov spletne strani)
2 letiGoogle Inc.
_gatGoogle Analytics
(statistika ogledov spletne strani)
1 minutoGoogle Inc.
_gidGoogle Analytics
(statistika ogledov spletne strani)
1 danGoogle Inc.

Analitični piškotki se bodo naložili samo, če boste dovolili uporabo piškotkov. Več o piškotkih, ki jih uporablja Google Analytics si lahko preberete na naslovu: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage.

Onemogočanje piškotkov

Uporabniki se lahko samostojno odločite, ali želite omogočiti uporabo piškotkov. Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Informacije o nastavitvah za piškotke (za različne spletne brskalnike) so na voljo na spodnjih povezavah:

 Če piškotke izključite, bodo nekatere možnosti spletne strani onemogočene.